Sinikara Stationeryn verkkokauppa on suljettu ja kaikki avoimet tilaukset postitettu.

Maailman isoin kiitos viimeisistä reilusta viidestä vuodesta. Ehdin kuvittaa, valmistaa ja myydä viime vuosina satojatuhansia tarra-arkkeja, ja olen ikuisesti kiitollinen jokaiselle asiakkaalleni, joiden kalentereita, päiväkirjoja ja muita askarteluja kuvitukseni pääsivät koristamaan. Toivon löytäväni seuraavaksi sellaisen kokopäivätyön, jossa pääsisin jatkamaan uraani printtimedian parissa, mutta mielessä on myös kaikenlaisia pienempiä luovia projekteja, joissa voisin hyödyntää sekä uutta että vanhaa kuvitusmateriaaliani. Kerron kaikista uusista tuulista uutiskirjeessä sekä tietenkin Facebook-ryhmässä :)

Mahdolliset kysymykset, työtarjoukset ja yhteistyöehdotukset [email protected]

Kiitos ja mitä ihaninta kesää,

Jemina

Lisää meistä

Sinikara Stationery

Jeminalovespaperista kasvoi reilussa vuodessa niin paljon enemmän kuin Jemina, Rakkaus tai Paperi – meistä tuli Eveliinan kanssa tiimi ja kaupasta tuli työpaikka, intohimo, luova toimisto ja itsellemme myös elämäntapa. Siksi vanha nimi tuntui kaikin tavoin vaikealta – se ei vaan enää mitenkään tuntunut kuvaavan sitä mitä ja miten haluamme tehdä, luoda ja kasvaa.

Uuden nimen löytäminen ei kuitenkaan ollut helppoa, ja jossakin vaiheessa lopulta googlasin puolitosissani how to name your business. Klikkasin generaattoria, johon syötettiin ajatuksenvirralla yritystämme ja elämäämme kuvaavia sanoja, ja joista generaattori sitten muodosti sanapareja. Pian näytölle oli piirtynyt sanat yhdessä sanat Sinikara Stationery, ja tiesimme, että siinä se nyt oli, kauppaamme täydellisesti kuvastava, kaunis ja uniikki nimi – juuri se, mitä olimme etsineetkin.

Englannin kielen sana stationery kuvaa luonnollisesti sitä mitä teemme ja mitä haluamme tulevaisuudessa tehdä. Sen alle istuu kauniisti kaikki tuotteet ja palvelut, joita jo nyt tarjoamme, mutta se mahdollistaa myös monet muut, ihan uudet aluevaltaukset tulevaisuudessa.

Sinikara taas on isoäitimme tyttönimi. Kaija eli päivää vaille 100-vuotiaaksi, ja oli kaikenkaikkiaan todellinen supernainen. Hän työskelenteli hammaskeraamikkona – ammatissa, joka vaati käsittämätöntä kädentaitoa, värisilmää ja pikkutarkkuutta. Hän ja hänen siskonsa olivat taiteilijoita, ja haluamme uskoa, että sieltä myös olemme perineet rakkautemme kauneutta, taidetta, värejä ja elämää kohtaan.

Ajatus isoäidistä oli ollut keskusteluissamme läsnä jo pidempään. Syksyllä minua yritettiin loukata ja satuttaa toteamalla, että miten olinkaan aina pienestä lähtien ollut kuin isoäitini: hankala ja omapäinen kun olen sanonut vastaan ja ilmaissut mielipiteeni. Vahingossa nuo sanat olivat kuitenkin kauneimmat, jotka olin saanut itsestäni kuulla pitkään aikaan. Minäkö olisin kuten isoäitini, supernainen, joka uskalsi tarvittaessa sanoa sekä kyllä että ei. Supernainen, jonka arkeen vielä 90-vuotiaana kuului sekä päiväretket Turusta Helsinkiin että pitkät kävelylenkit Ruissalossa.

Haluamme molemmat olla kuten Kaija, nauttia sekä päiväretkistä maailmalle että kotimme arkisesta kauneudesta. Uskomme myös, että Kaija olisi 2010-luvulla voinut päätyä kuvittajaksi, paperikauppiaaksi ja kauniiden asioiden rakastajaksi – ja että ehkä hän lopulta omalla tavallaan päätyikin.

Jemina

 

Jemina Linnama

Olen aina rakastanut paperia: kirjeitä, postikortteja, teippejä, tarroja, kyniä, kiiltokuvia. Lukiossa opiskelin valtavat määrät kaikkea, mutta varsinkin luonnontieteitä ja yhteiskuntaoppia. Elämä vei minut yliopiston matematiikan laitoksen kautta insinööriopintoihin. Päädyin lopulta keväällä 2016 työharjoitteluun Hello Rubylle, jonka hurjan ihanassa ja kunnianhimoisessa ilmapiirissä sain lopulta yhtäkään koulua tärkeimmät oppituntini – ensinnäkin, luovuudesta voi ammentaa itselleen muunkin ammatin kuin kärsivän taiteilijan rooli ja toiseksi, unelmat toteutuu vain toteuttamalla.

LinkedIn | Instagram | Pinterest

 

 

 

 

Eveliina Linnama

Olen graafinen suunnittelija, jonka takataskusta löytyy myös visualistin tutkinto. Minulle visuaalisuus ja esteettisyys on myös paljon enemmän kuin ammattitaito – rakkauteni kauneutta kohtaan lähtee pintaa syvemmältä. Se on mun elämäntapa ja suurin voimavara. Se, että näen ympäristöäni tarkkaillessa täydellisesti yhteen sopivia sävyjä, kaunista typografiaa tai upeita valokuvia, saa minut onnelliseksi ja inspiroituneeksi. Haluan tehdä graafikkona, visualistina ja ihmisenä kaikkeni, että ihmiset näkisivät maailman yhtä kauniina, kuin mä sen näen.

Portfolio | Instagram | Pinterest