Kymmenen kuukautta Metsäpurontiellä, tilassa, jonka piti aluksi olla vain ja ainoastaan pop up -kauppa muutaman viikonlopun ajan. Makuuhuoneen nurkasta isompaan tilaan siirtyminen mahdollisti niin paljon uusia ulottuvuuksia liiketoimintaamme, että jo kuukaudessa olimme kasvaneet reippaasti ulos sieltä nurkasta. Metsäpurontiellä syntyi käsittämätön määrä uusia tuotteita. Saimme tavata valtavan määrän uusia ihmisiä. Liikevaihtoni kasvoi hullua tahtia, ja näin kymmenen kuukautta myöhemmin pystyn suhteellisen itsevarmasti sanomaan, että kyllä, tämä on kokopäivätyöni eikä vain sen suhteen, että käytän tähän kaiken aikani.

Lähtöömme on paljon syitä, tietenkin, mutta isoin on tässä: perustin yritykseni siksi, että minun ei tarvitsisi kuunnella keski-ikäisiä käytöstavattomia ihmisiä elantoni takaamiseksi. Valitettavasti juuri tässä kohtaa maailman kulkua ja Maunulaa se ei onnistunut, mutta annoinpahan sille mahdollisuuden. Olen yrittäjä siksi, ettei minun tarvitse koko ajan selitellä itseni, ammattitaitoani ja osaamistani, ja valitettavasti työhuoneen sijainti katutasossa ja kivijalkakaupan pito eivät välillä olleet mitään muuta kuin sitä. Tämä puoli työtämme oli meille paljon raskaampaa ja väsyttävämpää kuin mihin henkiset voimavaramme riittävät, ja siksi suurin syy siihen, miksi nyt oli aika lähteä eteenpäin.

Ja teille jotka kenties löysitte tämän tekstin pariin googlaamalla, että mitä ihmettä tapahtui paperikaupalle Maunulassa.

Jos kuulut siihen puoleen, joka tuli kauppaamme sisälle asti ja annoit meille mahdollisuuden – kiitos. Meillä ei ollut koskaan tarkoituksenakaan saada kivijalkakaupasta mitenkään merkittävää osuutta liikevaihtoomme, vaan Metsäpurontien tila oli meille ennen kaikkea työhuone, tuotantotila ja varasto, josta lähti 10 kuukauden aikana tuhansia verkkokauppatilauksia ulos. Kiitos silti jokaiselle myös pienen kauppamme puolella vieraille sekä uusille että vanhoille tutuille, emme unohda tätä kulunutta vuotta todennäköisesti ikinä.

Jos taas kuulut siihen puoleen, jolle minä en nimenomaan halunnut itseäni selitellä:

  • liiketoimintani on verkossa enkä todellakaan usko tulevani toimeen pitämällä muutamaa tuntia viikossa auki paperikauppaa lähiössä
  • ei, emme lopettaneet, päinvastoin etsimme isompaa tilaa
  • minä olen ammattitaitoinen yrittäjä, kuvittaja ja käsityöläinen, siskoni ammattitaitoinen graafinen suunnittelija ja visualisti – se, että kaupassamme pauhasi Robin ei tarkoita, että olisimme kauppaa leikkiviä tyttöjä, joita täytyy neuvoa niin ikkunateippauksien asennuksessa (teemme muuten näitä alusta loppuun asti myös muille, ota yhteyttä!) kuin muutenkin elämässä
  • elämme vuotta 2018

Meidän tarinamme jatkuu hurjempaa vauhtia kuin koskaan ennen, kiitos siitä ihan jokaiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *